amerikanska flaggor
Cecilia Blomberg

Nytt amerikansk stjernefond

Nordea lanserte sitt første Stars- fond i 2011. Siden dengang har vår bærekraftige fondsfamilie økt betydelig, og vi kan nå presentere det siste skuddet på stammen - Nordea North American Stars.

Aktiv forvaltning
Ansvarlige investeringer
USA

Nordea North American Stars lanseres 19. november 2018.

 

Om det amerikanske markedet

Det som Johan og Joakim opplevde i USA var et sterkt amerikansk aksjemarked, der man ennå ikke kunne se effekten av president Trumps handelskrig med økte tollsatser på importerte produkter og råvarer.
 
"Det er en viss bekymring, og i noen tilfeller en beredskap hos selskaper for å endre produksjonen til å bli mer innenlandsk, hvis handelskrigen eskalerer ytterligere," sier Johan.
 
"Fordelen med USA er at det er verdens mest utviklede og ledende finansmarked, slik at tilgangen til selskaper i ulike bransjer å investere i, er enorm, sier Joakim. Det er også mye nytt som gjerne har sin oppstart i USA, og som etterhvert sprer seg til resten av verden, så det er alltid mange nye interessante investeringer å delta i. USA har også et veldig stort hjemmemarked med samme regelverk, i motsetning til for eksempel Europa, som består av forskjellige land med ulik politikk, noe som gjør det vanskeligere og dyrere å jobbe som et selskap. Dette betyr at mange selskaper i USA har høye veksttall og marginer, som innebærer at vi finner flere gode investeringer der. Mange av verdens ledende multinasjonale selskaper er også amerikanske, noe som gir fondssparere tilgang til et marked med stort fremtidig avkastningspotensial, "konkluderer Joakim.
 
Fra et bærekraftig perspektiv er utviklingen i det amerikanske markedet ganske fragmentert.

 "Det som er interessant med USA er at det er selskaper som har kommet langt i deres bærekrafts arbeid, og så har vi selskaper som i utgangspunktet ikke engang har begynt, sier Johan. Det betyr at vi finner mange attraktive selskaper, også med hensyn til bærekraft, "sier han.

Les mer om Nordeas Stars-fond her

 

 

Fondsmagasinet har fått sin egen app - hent den her!

MyInvest er en app fylt med artikler om investeringer, fond, markeder og bærekraftig sparing.

Er du klar for å dykke ned i investeringenes verden?