Nordea Disruption Fund
Av:
Peter Lundstedt

Nordea Global Disruption Fund - med fokus på banebrytende løsninger

Selskaper som ikke bare følger strømmen, men som har innovative idéer og nye løsninger på produkter, varer og tjenster. Det er selskaper som ønsker å utmane etablerte aktører og markeder, som forvalterne vil benytte i aksjefondet Nordea Global Disruption Fund, som ble lansert tidligerere i år.

Aksjer
Global
Sparing

Selskaper/bedrifter som har lansert en helt ny teknologi, nye løsninger eller et helt nytt forretningskonsept og derfor har endret spillereglene i etablerte markeder har i mange tilfeller blitt store og veldig lønnsomme. Gode eksempler på slike selskaper er Spotify, Uber eller Tesla. Vi i Nordea ser et stort potensial i slike visjonære selskaper som kan være banebrytende i sin bransje og skape store forretningsmuligheter for sin virksomhet. Med dette i bakhodet har vi lansert Nordea Global Disruption Fund, som fokuserer på å finne selskaper som skiller seg fra mengden og gjennom nytenkning kan generere fremtidig god avkastning.

Nordea Global Disruption Fund er et globalt aksjefond som investerer i selskaper hvis forretningsidé kan utfordre og radikalt kan endre markedet de opererer i. Men hvordan finner Nordeas fondsforvaltere så disse selskapene?

Ved å strategisk analysere selskaper i forskjellige markeder over hele verden har fondets forvaltere utviklet et investeringsunivers på omtrent 1000 selskaper, som har et potensial til å bli, eller allerede er en banebrytende aktør i sitt marked. Av disse blir mellom 40 og 60 selskaper valgt ut og satt sammen til en godt balansert og kvalitativ fondsportefølje, med sikte på å skape en langsiktig god avkastning for fondets andelseiere.
 
 

 

 

Mennesker, Bærekraft og Teknologi

Selskapene innenfor fondets investeringsunivers er klassifisert på tre forskjellige områder; Mennesker, bærekraft og teknologi.

Tyskland-baserte Delivery Hero er et av de mange selskapene som er i førstnevnte kategori, og som leverer ferdigmat. Delivery Hero, som også eier Foodora, har vokst kraftig innenfor matmarkedet, mye på grunn av urbaniseringen som har funnet sted, og at mange i dag synes det er praktisk å få maten levert hjem gjennom enkle online bestillinger.

Innenfor området bærekraft finner vi Hexcel, som er en verdensledende produsent av karbonfiber, og har blitt en stor leverandør til den internasjonale luftfartsindustrien. Karbonfiber blir i økende grad brukt i nye fly ettersom materialet er lettere og sterkere enn for eksempel stål og aluminium. Dette gjør nye fly mer drivstoffeffektivt og  det reduserer dermed også karbondioksidutslippene.

PayPal, som er innenfor teknologiområde, er en digital enkel betalingsløsning på nett som mange kjenner, og deres løsning fungerer over hele verden. Selskapet har blitt en veldig stor aktør i markedet og har hatt godt av den raskt voksende netthandelen.

Investerer på tvers av sektorer

Det er mange fond i markedet som fokuserer på innovasjon, men de investerer ofte bare innenfor teknologisektoren, men Nordea Global Disruption Fund investerer i flere forskjellige sektorer, da det ikke bare er teknologiselskaper som kan være banebrytende.

Fondsfakta

  • Fondsnavn: Nordea 1 – Global Disruption Fund BP – NOK
  • Registreringsland: Luxembourg
  • Kategori: Aksjefond
  • Basisvaluta: USD. Fondet er ikke valutasikret til NOK
  • Benchmark: Fondet har ingen benchmark.
  • Forvaltere: Henning Padberg & Sunil George
  • Risikograd: 6 av 7

Merk at dette utelukkende er ment som generell produktinformasjon. Det skal ikke oppfattes som et investeringsforslag eller investeringsråd, og skal heller ikke danne grunnlag for en investeringsbeslutning. Du bør alltid lese nøkkelinformasjon og prospekt for ethvert fond og kontakte et Nordea kontor for en rådgivningssamtale før du begynner å spare i fond. Relevant informasjon om fondene er tilgjengelig i det enkelte prospektet og annen informasjon på www.nordea.no eller på et av Nordeas bankkontorer.

Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

 

Fondsmagasinet har fått sin egen app - hent den her!

MyInvest er en app fylt med artikler om investeringer, fond, markeder og bærekraftig sparing.

Er du klar for å dykke ned i investeringenes verden?