bb
Av:
Catrine Mark

Nordea vinner 12 Lipper Fund Awards

Det har vært enda et år med suksess for Nordea Funds i den prestisjetunge Lipper Fund Awards. Henrika Vikman, administrerende direktør i Nordea Funds Ltd. ser utmerkelsene som en indikasjon på at Nordea Funds er en ledende fondsleverandør i Norden - selv om 2018 ble et utfordrende år.

Aktiv forvaltning
Ansvarlige investeringer
Skandinavia
bb
Henrika Vikman
Administrerende direktør, Nordea Funds Ltd.

Refinitive -  som tidligere het Financial and Risk business of Thomson  - er en av verdens ledende kilder for nyheter og informasjon til profesjonelle finansmarkeder. De kårer fond og fondsselskaper som utmerker seg med de årlige Lipper Fund Awards.

Vi er svært fornøyd med å motta disse prestisjetunge prisene. Det viser at vi har lykkes med å skape god stabil avkastning for våre fondssparere, sier Henrika Vikman.

Risikojustert avkastning
Nordea har vært i forkant med å fremme bærekraftig sparing til private investorer og vært forpliktet til FNs prinsipper for ansvarlig investeringer fra starten i 2007.

Bærekraftig sparing bidrar til å redusere klimaendringene, samtidig er det en fin måte å oppnå risikojustert avkastning på, siden det trolig er mindre risiko involvert å investere i bærekraftige selskaper enn andre.

"Vi tror at vårt arbeid med bærekraftig sparing er en avgjørende faktor for stabil avkastning over tid. Nå har dette blitt veldig viktig, fordi stadig flere av våre investorer ønsker å spare i selskaper som tar hensyn til miljø, sosial faktorer og forretningsetiske forhold i selskapene, sier Henrik Vikman.

Nordea mottok totalt 12 fondsutmerkelser basert på 3, 5 eller 10 års avkastning.

Disse fondene mottok utmerkelser:


BB

Denne informasjonen ble kunngjort via pressemelding og på LipperFundAwards.com 2. april 2019.

Les mer om Lipper Fund Awards og kriteriene her

 

 

 

 

Fondsmagasinet har fått sin egen app - hent den her!

MyInvest er en app fylt med artikler om investeringer, fond, markeder og bærekraftig sparing.

Er du klar for å dykke ned i investeringenes verden?