solpaneler
Av:
Catrine Mark

Internasjonal pris: Nordea best i Europa på bærekraftige investeringer

Nordea Asset Management har for femte året på rad mottatt utmerkelsen for sitt arbeide med bærekraftige investeringer fra det internasjonale tidsskriftet Capital Finance International (CFI).

Ansvarlige investeringer
Europa

Fakta: Om CFI

CFI er et tidsskrift med base i London som skriver om økonomi, finans og industri. Tidsskriftet utgis på papir og i elektronisk form på www.cfi.co. I 2014 delte CFI for første gang ut pris for beste ESG-prosess. Tidligere lå fokuset i større grad på god selskapsledelse, men etter hvert som CFIs nomineringsprosess fokuserte mer på ESG-forhold, ble det besluttet å dele ut en egen pris for håndteringen av ESG. En egen CFI-jury utpeker en vinner blant de nominerte kandidatene.

11 år med bærekraftige investeringer

Nordea var blant de første i Norden som skrev under på FNs prinsipper for bærekraftige investeringer (PRI) og dermed forpliktet seg til å ESG-analysere alle investeringsprosjekter. Nordeas grundige ESG-analyser er kundenes garanti for at de kan investere med god samvittighet og forhåpentligvis også få en bedre avkastning på lang sikt.

Denne prisen er et tydelig bevis på at vi ikke bare klarer å leve opp til forpliktelsene våre, men at vi faktisk er en av de aller sterkeste aktørene på området.

 

 

Fondsmagasinet har fått sin egen app - hent den her!

MyInvest er en app fylt med artikler om investeringer, fond, markeder og bærekraftig sparing.

Er du klar for å dykke ned i investeringenes verden?