Morningstar
Av:
Stein Korterud

Stjerneregn over Nordea-fond

Nordea har også i år vunnet priser under Morningstar Awards for sine utmerkede fond, og det nordiske aksjefondet Nordea Nordic Small Cap er nok en gang et av fondene som mottar denne prestisjetunge utmerkelsen.

Leder i Nordea Funds, Petter Hermansen
Leder for Nordea Funds, Petter Hermansen

Hvert år avholder Morningstar sin “Award”, hvor fondsmarkedets beste fond blir kåret. Og nok en gang er Nordea en av vinnerne. En av de mest prestisjefylte prisene mottok aksjefondet Nordea Nordic Small som ble kåret til vinner for «Beste nordiske aksjefond». Oppskriften for fondets suksess er å plukke selskaper med stabil eierstruktur og en ledelse vi vet hva «står for», samt at vi våger å ha en lang investeringshorisont. Faktisk har noen av selskapene som har gitt svært god avkastning vært i fondsporteføljen vår i godt over 10 år, sier fondets forvalter Mats Andersson i Nordea Investment Management.

Se video med forvalter Mats Andersson her

Dette fem stjerners fondet har utmerket seg med svært god avkastning i mange år og har derfor tiltrukket seg høy etterspørsel- og forvaltningskapital. Av den grunn er fondet dessverre stengt for nye andelseiere, men eksisterende andelseiere kan fortsatt investere i fondet.

Nordea har mange andre fond som kan passe din spareprofil, og i den forbindelse anbefaler vi at du leser denne artikkelen som omhandler Nordeas populære Plan-fond.